Dela

Studenter sökes

Här kan kårkommittéer, kårföreningar och kårföretag utlysa poster för kårens medlemmar. Det mesta är ideella engagemang som kan ge dig stor erfarenhet och det är ett naturligt sätt att knyta kontakter. Så håll utkik!

Lekmannarevisorer till kåren sökes!
02 mar 2015 - 09:03

Är du intresserad av ekonomi och revisorskap och vill ha en en bra erfarenhet inför framtiden? Då är kanske rollen som kårens lekmannarevisor något för dig.

Kårens lekmannarevisorer har till uppgift att se över kårens centrala ekonomi. De innefattar även alla centrala kommittéers och föreningars bokföringar samt att agera som ett stöd för dem. Tillsammans med kårledningens vice ordförande hålls det även ett “kassörsforum” för att ge stöd åt alla kassörer, både på central och på sektionsnivå. Lekmannarevisorerna håller även i 2 revisorsutbildningar per år. Arbetet innefattar även att läsa kallelser, handlingar, protokoll och att hålla koll på styrdokument.  

Vi söker en noggrann person som har tidigare kassörs- eller revisorvana. Det är en fördel att man pluggar på Chalmers, men man måste inte vara medlem i kåren. Det är även en fördel om man har tidigare erfarenhet av kårens centrala verksamhet.

Frågor? Kontakta gärna valberedningen på valberedningen@chs.chalmers.se.

Skicka din ansökan senast den 2 april till valberedningen@chs.chalmers.se. Ansökan ska innehålla ett CV och personligt brev.

 

Studentrepresentanter till kårens företag sökes
13 feb 2015 - 12:02

Är du engagerad och söker nya utmaningar? Vill du lära dig mer om vad styrelsearbete innebär och hur kårens företag arbetar? Sök till studentrepresentant i någon av kårens företagsstyrelser.

I kårens samtliga företagsstyrelser sitter både studenter samt representanter från näringslivet. Som student representerar du samtliga kårens medlemmar och får möjlighet att påverka. Du får även möjlighet att ge uttryck för dina egna idéer och åsikter. Under våren rekryterar vi till följande av kårens företag, totalt kommer det att rekryteras 15 representanter:

  • Företagsgruppen

  • Chalmers Konferens och Restauranger Johanneberg

  • Chalmers Konferens och Restaurang Lindholmen

  • Cremona Chalmers Bokhandel

  • Chalmers Studentkår Rekrytering

  • Chalmers Teknologkonsulter AB

  • Emils kårhus AB

  • Chalmers Studentkår Promotion

Du kan läsa mer om företagen här: http://www.chs.chalmers.se/sv/karens-egna-foretag
Läs mer om vad styrelsearbetet innebär på kårens hemsida: http://www.chs.chalmers.se/sv/styrelsearbete-i-k%C3%A5rf%C3%B6retagen

Du som söker ska vara driven och intresserad av att lära dig mer om styrelsearbete. Det är även viktigt att du har möjlighet att sitta på ett två års långt mandat i styrelsen. Det för att få kontinuitet i styrelsen så att representanterna ska kunna företräda kårens medlemmar på bästa sätt.

Som studentledamot får du träffa samtliga studentrepresentanter i kårens företag. Denna kontakt är en viktig del för att företräda alla kårens medlemmar på ett bättre sätt samt för att få hjälp och stöd i styrelsearbetet.

Är du intresserad och vill veta mer? 25/3 hålls en mingelkväll i kårhuset Johanneberg, 17:30. Kom förbi!

Frågor? Kontakta gärna valberedningen på valberedningen@chs.chalmers.se.

Skicka din ansökan senast den 29 mars till valberedningen@chs.chalmers.se. Ansökan ska innehålla ett CV och personligt brev. OBS! Ändrat ansökningsdatum.