Dela

Studenter sökes

Här kan kårkommittéer, kårföreningar och kårföretag utlysa poster för kårens medlemmar. Det mesta är ideella engagemang som kan ge dig stor erfarenhet och det är ett naturligt sätt att knyta kontakter. Så håll utkik!

Studentrepresentanter till kårens företag sökes
13 feb 2015 - 12:02

Är du engagerad och söker nya utmaningar? Vill du lära dig mer om vad styrelsearbete innebär och hur kårens företag arbetar? Sök till studentrepresentant i någon av kårens företagsstyrelser.

I kårens samtliga företagsstyrelser sitter både studenter samt representanter från näringslivet. Som student representerar du samtliga kårens medlemmar och får möjlighet att påverka. Du får även möjlighet att ge uttryck för dina egna idéer och åsikter.

Under våren rekryterar vi till följande av kårens företag, totalt kommer det att rekryteras 15 representanter:

  • Företagsgruppen

  • Chalmers Konferens och Restauranger Johanneberg

  • Chalmers Konferens och Restaurang Lindholmen

  • Cremona Chalmers Bokhandel

  • Chalmers Studentkår Rekrytering

  • Chalmers Teknologkonsulter AB

  • Emils kårhus AB

  • Chalmers Studentkår Promotion

Du kan läsa mer om företagen här: http://www.chs.chalmers.se/sv/karens-egna-foretag

Du som söker ska vara driven och intresserad av att lära dig mer om styrelsearbete. Det är även viktigt att du har möjlighet att sitta på ett två års långt mandat i styrelsen. Det för att få kontinuitet i styrelsen så att representanterna ska kunna företräda kårens medlemmar på bästa sätt.

Som studentledamot får du träffa samtliga studentrepresentanter i kårens företag. Denna kontakt är en viktig del för att företräda alla kårens medlemmar på ett bättre sätt samt för att få hjälp och stöd i styrelsearbetet.

Är du intresserad och vill veta mer? 25/3 hålls en mingelkväll i kårhuset Johanneberg, 17:30. Kom förbi!

Läs mer om vad styrelsearbetet innebär på kårens hemsida: http://www.chs.chalmers.se/sv/styrelsearbete-i-k%C3%A5rf%C3%B6retagen

Frågor? Kontakta gärna valberedningen på valberedningen@chs.chalmers.se.

Skicka din ansökan senast den 29 mars till valberedningen@chs.chalmers.se. Ansökan ska innehålla ett CV och personligt brev. OBS! Ändrat ansökningsdatum.

 

 
Är du intresserad av entreprenörskap och styrelsearbete? Då är drivhusets styrelse den perfekta platsen för dig!
13 feb 2015 - 12:02

Drivhuset är en riksorganisation med separata stiftelser i olika städer. I Göteborg startades stiftelsen med hjälp av Chalmers och Handelshögskolans studentkårer. Drivhuset arbetar med att stötta entreprenörer och främja entreprenörskap. Om man har en idé kan man vända sig till Drivhuset för att få hjälp och vägledning att utveckla idén den fram till att den utvecklas till ett företag. Mer info om organisationen hittar du på deras hemsida: http://www.drivhuset.se/

 

Drivhusets styrelse består av 7 personer, varav 2 är studentrepresentanter. De övriga medlemmarna är bankanställda, förutom en som är anställd på Chalmers. Styrelsen har tre möten per termin och där behandlas främst frågor rörande ekonomi och strategi för organisationen.

 

För att passa i Drivhusets styrelse ska du ha ett brinnande intresse för entreprenörsfrågor och kunna driva dessa med hänsyn till studenters situation. Det är även viktigt att man är medveten om att posten är kopplad till Chalmers Studentkår och att man behöver följa kårens åsikter i olika beslut. Det är inget krav att man kan åsikterna utantill, bara att man är intresserad av att lära sig och ta reda på vart man kan finna dessa. Som representant ska man inte vara rädd för att göra sin röst hörd och gärna lägga fram relevanta förslag och åsikter. I och med styrelsearbetet kommer det även att finnas möjligheter till internutbildning.

Ansökan skickas till valberedningen@chs.chalmers.se senast den 18/3. Ansökan ska innehålla CV och personligt brev.

Frågor? Hör gärna av dig till valberedningen@chs.chalmers.se.

Sök kårledningen 15/16 och var med och utveckla Sveriges ledande studentkår!
21 jan 2015 - 04:01

Är du engagerad? Vill du arbeta för att utveckla studietiden för alla 11000 teknologer på Chalmers?

Då är kårledningen kanske något för dig. Kårledningen består av nio studenter som under ett år på heltid arbetar för att utveckla kåren och representera studenterna gentemot högskolan. Arbetet är väldigt varierande och inkluderar allt ifrån att representera studenterna inom frågor rörande utbildningsutveckling, kontakt med näringslivet samt stödja det engagemang som finns inom kåren. Som kårledning har man en utmärkt möjlighet att driva och påverka Sveriges ledande studentkår!

För att just du ska platsa ska du vara engagerad, samt intresserad av Chalmers Studentkår och dess verksamhet. Det är viktigt att du vill arbeta med engagemang i alla kårens delar och värderar att representera studenternas åsikt.

Under våren arrangeras det två tillfällen för att få möjlighet att träffa årets kårledning och valberedning. På båda tillfällena har du chans att ställa frågor om kårledningens arbete samt sökningsprocessen.

Informationsträff - 9 februari kl. 17:30 i Scaniasalen, kårhuset Johanneberg
Under träffen kommer både rekryteringsprocessen samt kårledningens olika delar att presenteras. Du får möjlighet att ställa frågor och träffa både årets kårledning samt valberedning.

Mingelkväll - 24 februari kl. 17:30 på 2:a våningen i J.A. Pripps, kårhuset Johanneberg
Under kvällen får du möjlighet att mingla med sittande kårledning och valberedning. Du får chans att ställa frågor om vad de olika posterna och enheterna innebär samt om hur rekryteringsprocessen går till.

Bastu workshop - 8 mars kl.12:30 i Chalmers bastun, Härryda
Denna workshop är för alla som har sökt kårledningen 15/16. Det är en chans för de sökande att lära känna varandra och för oss i valberedningen att få ett ansikte på alla som söker.

Kårledningen är indelad i fyra enheter, presidieenheten, sociala enheten, utbildningsenheten och arbetsmarknadsenheten. Presidieenheten arbetar övergripande och arbetet inkluderar arbete inom verksamhetsstyrning, fastighetsförvaltning och ekonomi. De tre andra enheterna arbetar inom verksamhetsområden som rör utveckling av utbildning, nöjesliv och likabehandling samt näringslivsfrågor. Läs mer om vad kårledningen arbetar med, vilka kårledningen 14/15 är samt övergripande om kåren på http://www.chs.chalmers.se/sv/k%C3%A5rledningen-kl. Vid frågor kontakta gärna valberedningen på valberedningen@chs.chalmers.se eller kårledningen direkt om du har postspecifika frågor.

Tror du det här är något för dig? Skicka din ansökan till valberedningen@chs.chalmers.se, senast 6 mars. Bifoga ett personligt brev där du inkluderar en presentation av dig själv, samt en kort berättelse om vilka poster du söker och varför. Bifoga även ett CV (inklusive referenser) och kontaktuppgifter.