Dela

Studenter sökes

Här kan kårkommittéer, kårföreningar och kårföretag utlysa poster för kårens medlemmar. Det mesta är ideella engagemang som kan ge dig stor erfarenhet och det är ett naturligt sätt att knyta kontakter. Så håll utkik!

Chefredaktör Tofsen sökes
14 apr 2014 - 09:04

Nu söker Tofsen - Chalmers Kårtidning en ny chefredaktör. Som chefredaktör bossar du över redaktionens arbete och är samtidigt en del av redaktionen. Som chefredaktör är man även ansvarig utgivare för Tofsen så det är ett plus om man är intresserad av eller insatt i tryckfrihetsfrågor.

Tofsens chefredaktör väljs av FuM på FuM8 den 14/5, men ska innan dess intervjuas av Valberedningen.

Frågor om sökprocessen kan ställas till valberedningen@chs.chalmers.se.
Frågor om vad det innebär att vara chefredaktör kan ställas till chefred@tofsen.chs.chalmers.se

Skicka din ansökan med CV+personligt brev till valberedningen@chs.chalmers.se

Lekmannarevisorer sökes
14 apr 2014 - 09:04

Nu behöver vi 4 stycken lekmannarevisorer till Chalmers studentkår. Har du tidigare varit ekonomiskt ansvarig eller har kunskaper om bokföring och vill bidra med ditt kunnande till kåren? Vill du granska kårens verksamhet och säkerställa att den håller hög kvalitet?

Skicka din ansökan med CV+personligt brev till valberedningen@chs.chalmers.se senast den 2:a maj.

Styrelserna för Braintek och Resturangbolaget Lindholmen söker studentrepresentanter
14 apr 2014 - 12:04

Efter vår första rekryteringsrunda behöver vi fortfarande studentrepresentanter till 2 av kårens bolag: Braintek och Chalmers Restaurang och Konferens AB Lindholmen (ChsRAB-L). Du som söker ska vara engagerad och vara intresserad av att lära dig mer om styrelsearbetet! Du ska också ha för avsikt att sitta i styrelsen på ett två-års-mandat. Detta eftersom det är viktigt för styrelsens kontinuitet att inte byta ut medlemmarna för ofta.

Som studentledamot så kommer du att träffa samtliga studentrepresentanter i alla kårens företag. Det ären möjlighet att tillsammans arbeta för att företräda medlemmarna bättre samt att få hjälp och stöd i styrelsearbetet. Ditt engagemang utgör en viktig del i ditt framtida kontaktnät!

Braintek
Till Braintek behöver vi 1 student och vi ser gärna att du har någon typ av IT-kompetens. I styrelsen sitter det totalt 6 personer: 1 ordförande, 2 externa representanter samt 3 studenter.

ChsRAB-L
Till ChsRAB-L behöver vi 1 student, helst någon som studerar på campus Johanneberg. Total består styrelsen av 9 personer: ordförande, 4 externa representanter samt 4 studenter.

Läs mer om företagen och vad det innebär att sitta i en styrelse här:
http://www.chs.chalmers.se/sv/node/834

 

Intresserad? Skicka din ansökan till valberedningen@chs.chalmers.se snarast, men absolut senast söndagen 4 maj.
Ansökan ska innehålla namn, telefonnummer, ett personligt brev samt ett CV.
 

 

Göteborgs Förenade Studentkårer söker presidium, revisorer, valberedning, styrelsesuppleant samt representant i ägarutskottet
10 apr 2014 - 10:04
Göteborgs Förenade Studentkårer, GFS, söker studenter till uppdragen som ordförande, vice ordförande, verksamhetsrevisorer för GFS, suppleant i Folkuniversitetet, revisorer i Folkuniveristetet samt GFS valberedning. Mer information om uppdraget finns här.
 
Nominera dig själv eller någon annan senast måndagen den 30 april 2014 klockan 12:00 genom att skicka nomineringen till valberedning@gfs.se (gäller ej ägarutskottet)
Bifoga följande i nomineringen: 
  • Namn och kontaktuppgifter (mail och telefon) till den nominerade 
  • Kort motivering eller om du nominerar dig själv, en halv sidas personlig presentation och gärna 1-2 relevanta referenser 
  • Namn, kårtillhörighet och kontaktuppgifter till dig som nominerar. 
Valberedningen kommer att hålla intervjuer i två veckor efter nomineringsstopp. 
 
Kontakt 
Vid frågor om uppdragen (ej ägarutskottet) hör av er till: 
GFS ordförande Linus Månsson på linus.mansson@gfs.se, 0705-59 65 97 eller GFS vice ordförande Patrik Pettersson på patrik.pettersson@gfs.se, 0705-094 557 
 
Vid frågor om beredningen av valet hör av er till valberedningens ordförande Daniel Wågsjö på valberedning@gfs.se 
 
Ägarutskottet
Chalmers Studentkår söker en representant till ägarutskottet för Göteborgs Studenters Företagsgrupp, holdingbolaget för Akademi Hälsan och Fysiken. Anmäl ditt intresse snarast till so@chs.chalmers.se eller ring 031-772 39 18
 
 
Sök utbildningsområdesrepresentant
08 apr 2014 - 04:04

Vill du ha möjlighet att vara med och påverka högskolans strategiska arbete i allt från utbildningsfrågor och studiemiljö till teknologsektionslokaler? I så fall ska du söka till utbildningsområdesrepresentant!

Utbildningsenheten i kårledningen söker åtta studenter som vill delta i det strategiska arbetet i frågor som rör alla studenter, allt från utbildningsfrågor och studiemiljö till teknologsektionslokaler. Du kommer att arbeta tillsammans med Utbildningsenheten för att vara med och påverka Chalmers utveckling. Uppdraget innefattar möten och kontakt med såväl högskolan som kårledningen.

Uppdragets period: 01.07.2014 - 30.06.2015

Ansök senast: 30 april 2014 (ansökningarna kommer att behandlas löpande)

Är du intresserad och vill veta mer?

Hör av dig till Utbildningsenhetens vice ordförande Sofia Andersson på vuo@chs.chalmers.se eller 031-772 39 17.

Vad är ett utbildningsområde?

Programmen på Chalmers är indelade i fyra utbildningsområden utifrån ämnesområde. Inom varje utbildningsområde hålls möten som syftar till att samordna programmen och att fungera som en länk mellan grundutbildningens ledningsgrupp och programmen. Mötena skiljer sig mellan de olika utbildningsområdena men är både av strategisk och praktiskt karaktär där så väl högskole- som programgemensamma ärenden behandlas.

De fyra utbildningsområdena är:

·         Arkitektur och Samhällsbyggnadsteknik – ASAM

·         Maskinteknik, mekatronik och automatisering, design samt sjöfart och marin teknik – MATS

·         Elektroteknik, datateknik, IT samt Industriell ekonomi – EDIT-I

·         Fysik, kemi och bioteknik samt matematik och tekniskt basår – KFM 

Studentkåren söker två ledamöter och två suppleanter till Chalmers Anställningskommitté för våren 2013 samt läsåret 13/14.
08 apr 2014 - 04:04

Nu har du möjligheten att söka våra poster i anställningskommittén för att vara med och påverka vilka lärare som blir anställda och befordrade. För mer information se "Studenter sökes" eller kontakta vice ordförande i utbildningsenheten (vuo[at]chs.chalmers.se).

Som studentrepresentant i Anställningskommittén kommer du att få möjligheten att påverka vilken personal högskolan anställer och befordrar genom att lyfta fram studenternas syn samt vikten av god pedagogisk förmåga.

Anställningskommittén hanterar tillsättningar och befordringar av samtliga akademiska det vill säga tjänster som rör forskning och undervisning på Chalmers. I anställningskommittén sitter representanter för lärare, facket, doktorander och studenter samt prefekt från aktuell institution.

Det utgår arvode.

Uppdragets period: 01.07.2014 - 30.06.2015

Ansök senast: 30/4-14

Är du intresserad och vill veta mer?
Hör av dig till Utbildningsenhetens vice ordförande Sofia Andersson på vuo[at]chs.chalmers.se eller 031-772 39 17. 

BrainTek söker VD / vVD
24 mar 2014 - 07:03

Vill Du bli BrainTeks nya VD?

BrainTek Chalmers Studentkår Rekrytering söker inför kommande läsår ny VD och vice VD. BrainTek är Chalmers Studentkårs bemannings och rekryteringsbolag, med unik kunskap om Chalmeristen och arbetsmarknaden. BrainTek har idag cirka 20 drivna medarbetare från hela Chalmers. Företaget står inför stark tillväxt och är redo att växa med Dig!

Som VD leder du företaget och den operativa verksamheten. Du rapporterar till styrelsen och har ansvar för att nå de mål som finns uppsatta. Vice VD arbetar nära VD och har ett övergripande försäljningsansvar. Tjänsterna är beräknade till 20h/vecka och tänkta att kombineras med studierna.

Vi söker dig som går lägst i årskurs två och har viljan samt ambitionen att ta BrainTek till nya höjder. Du är målmedveten, social och har goda ledaregenskaper.

Är du redo att anta utmaningen? Skicka oss CV och personligt brev senast söndag den 30 mars till vdrekrytering@braintek.se.

Vid eventuella frågor, kontakta:

Anton Skoglund, 0737-416966
Henrik Berglund, 0730-975664

Chalmers Studentkår Promotion söker vice VD
10 feb 2014 - 01:02
Chalmers Studentkår Promotion är ett av Studentkårens företag och jobbar med att skapa mötesplatser för företag och studenter.
 
Företaget består idag av 10 engagerade teknologer som jobbar inom något av de tre arbetsområden som organisationen är uppbyggd av: sälj, marknadsföring och event. Utöver dessa områden finns även VD och vVD. 
 
Som vVD på Chalmers Studentkår Promotion blir du en del av ett nystartat företag och en hungrig organisation som hela tiden strävar efter att utvecklas och bli bättre.
Arbetsposten är flexibel och anpassas, efter disskussion med VD, utifrån den individ som tillträder. Då Chalmers Studentkår Promotion är en säljande verksamhet är det en fördel om du är en extrovert person med sinne för affärsmannaskap. Du får möjligheten att bygga upp ett stort kontaktnätverk bland studenter och näringsliv för din framtida karriär och får även en ökad förståelse för Chalmers Studentkår i sin helhet. Tidigare erfarenhet inom något engagemang på Chalmers eller försäljning anses meriterande men störst vikt fästs vid personlig lämplighet. Vi ser gärna sökande med starkt eget driv, god social kompetens och stor ödmjukhet inför sina medmänniskor. Viktigt är även förmågan att tänka långsiktigt, vara engagerande och vilja lära sig inom våra tre områden. Ta chansen redan idag och var med och bygg upp en ung och innovativ organisation som hela tiden växer och tillåter sina medarbetare att utvecklas!
 
Kontakta gärna VD Sara Landfors för att veta mer!