"Varannan vecka åker balklänningen på"

Dela
Bild för kommunikator
October 8, 2014, 13:55
Studentkåren

För Madeleine Czarnecki (m09) blev ankomsten till Chalmers starten för ett studentliv fyllt av engagemang. Nu sitter hon som ordförande i Marskalksämbetet och ger studenter fler möjligheter till finkultur. Här berättar hon varför kåren inte varit på så många Nobelmiddagar som de hoppats.

Vi har bara varit på Nobelmiddagen en gång de senaste åren. Det svåra är att de lottar ut två platser för alla studentkårer i Sverige. Snart får vi reda på om vi fått en plats eller inte!

 

Varannan vecka blir det nog till att ha balklänning på sig. Senast var mösspåtagningen men vi gör ju även PR utåt som att dricka te på olika ställen på campus. 
 
För närvarande har jag 6 stycken balklänningar men varierar dem inte så mycket, jag har ju några favoriter. Det finns för få tillfällen för högtidskläder numera tycker jag.  

"Varför sluta nu? Jag tycker det är så himla kul."  

Vårt uppdrag i Marskalksämbetet är att bevara finkultur på Chalmers och arrangera vårbal och mösspåtagningar. Det har varit så högt tryck på vårbalen att vi bestämde oss för att arra höstbal också. Biljetterna börjar säljas nästa vecka så det blir kul! 

 

Det är lite tråkigt att vi inte använder mössan mer.  Vi kanske 
ska införa fler chalmerska högtider så att vi får möjlighet att använda mössan oftare? 
 
"Det har blivit min lilla hobby"

Mitt engagemang började först på Chalmers. Jag kände ingen men så träffade jag kommittéerna på Maskin. Efter att ha arrat lite började jag blicka utåt och bli sugen på att arra för andra och se dem ha kul. Jag var rätt blyg när jag var yngre men efter att ha börjat på Chalmers blev jag väldigt oblyg. Det gjorde mycket att vara tvungen att börja prata med andra, att komma utanför sin bekväma bubbla.  
 

Det har blivit min lilla hobby att engagera sig. Det hade varit kul att arra bal även efter Chalmers, kanske på arbetsplatsen? Alla vill väl gå på bal?

Fakta Madeleine Czarnecki

Sektion/år: m09
Född: 1990
Born n' raised: Lund
Tidigare engagemang: CCC, MK, M6
Aktuell med: Ordförande (Öfvermarskalk) i Marskalksämbetet som snart börjar sälja höstbalsbiljetter

Madde väljer

Kaffe | Te
Rullager | Kullager
Svart | Vit (chalmersmössa)
Chiffong | Taft
Vals | Disco
Förrätt
| Efterrätt

Berättat för: Mikael Oskarsson
Foto och text: Noelle Madsen
Animation: Mikael Oskarsson

Tidigare intervjuer