Thomas Emanuelsson ny CTO på Gapwaves

​Thomas Emanuelsson, adjungerad professor på MC2, har
utsetts till ny Chief Technology Officer (CTO) på chalmersavknoppningen
Gapwaves AB i Göteborg. Han är den förste adjungerade professorn från
ett små och medelstort företag (SMF).

– Det är oerhört spännande att vara på ett litet företag och samtidigt ha möjligheten att vara adjungerad professor och därmed ha kontakten till forskningsvärlden! Jag är övertygad om att det kommer att vara ett fruktbart utbyte i båda riktningar, säger Thomas Emanuelsson.

Han var tidigare knuten till Ericsson och installerades som adjungerad professor på MC2 i januari 2015. Han har därefter delat sin tid mellan Ericsson och Chalmers, och kommer att fortsätta att göra det i sin nya roll på Gapwaves.

Thomas Emanuelsson har en gedigen erfarenhet inom mikrovågsverksamhet med mångårig erfarenhet av forskning, produktutveckling och teknologiutveckling samt innehar flertalet patent inom området. Som CTO på Gapwaves är han direktör med ansvar för teknik, forskning och utveckling.
Gapwaves vd Lars-Inge Sjöqvist är mycket nöjd med sin nya rekrytering:
– Med den erfarenhet som Thomas besitter tror jag att rollen som CTO kommer passa honom mycket bra, säger han i ett pressmeddelande.

Text och foto: Michael Nystås

Fakta

Gapwaves AB är sprunget ur forskning på Chalmers tekniska högskola och etablerades 2011 för att kommersialisera innovationer för effektiv trådlös kommunikation. I och med den exponentiellt ökande användningen av bild och video i våra mobila enheter uppkommer också ett ökande behov av högpresterande trådlösa system. Till dessa system utvecklar Gapwaves AB vågledar- och antennprodukter baserade på den patenterade GAP-vågledarteknologin. Bolagets marknader är bland annat radiolänkar inom telekom, bilradar, avlyssningssystem och rymdobservatorier.