Stipendier till William Hallberg och Evgenii Novoselov

June 2, 2017, 9:00

​Grattis till William Hallberg och Evgenii Novoselov, som beviljas stipendier från Solveig och Karl G Eliassons tilläggsfond.

​William Hallberg, doktorand vid Microwave Electronics Laboratory (MEL), fick nyligen ett bidrag från Fredrik H Lamms Fond. Han får nu ytterligare ett stipendium, den här gången från Solveig och Karl G Eliassons tilläggsfond. Det nya bidraget på 30 000 kronor kommer att användas till en studieresa till University of Colorado Boulder, Colorado, USA.

Evgenii Novoselov är verksam vid avdelningen för terahertz- och millimetervågsteknik (TML), och försvarade sin avhandling så sent som den 31 maj. Han beviljas nu ett stipendium på 20 000 kronor, som han kommer att använda till att delta i en workshop i Kurume, Fukuoka i Japan den 17-21 juli.

Avkastningen från fonden ska användas för att främja arbete inom elteknik i form av bidrag för inköp och installation av utrustning, publikationsverksamhet, utbildningsbesök, arrangemang av föreläsningar och liknande inom elektroteknikområdet.

Solveig och Karl G Eliassons tilläggsfond förvaltas av Stiftelsen Chalmers tekniska högskola, enda ägare till Chalmers University of Technology AB.

Text: Michael Nystås
Foto: Anna-Lena Lundqvist (Evgenii) och Privat (William)

Läs mer om Solveig och Karl G Eliassons tilläggsfond >>>