"Mässor är lite som julafton"

Dela
Bild för kommunikator
January 29, 2015, 10:49
Studentkåren
Anna Jansson (v11) kunde ha blivit syslöjdslärare istället för ingenjör. Nu blev det inte så och idag kombinerar hon istället två saker hon verkligen gillar; projektledning och mässor som projektledare för Nordens största arbetsmarknadsmässa CHARM som går av stapeln den 3-4 februari. 
 
Ända sen jag gick i högstadiet visste jag att jag ville gå på Chalmers . Jag var fascinerad över det tekniska, och har alltid gillat matte och fysik. Funderade länge på att gå fysik men i slutändan kändes det för teoretiskt eftersom jag också gillar projektledning och att se praktiskta resultat. 
 
 
Det fanns ingen plan B. Men om jag inte hade gått på Chalmers hade jag nog varit syslöjdslärare.  Vi hade t.o.m. tänkt ut detta, min gamla syslöjdslärare och jag, att min examen skulle matcha hennes pensionsplaner. 
 

"Plötsligt är det över." 

 
Mässintresset går tillbaka till högstadiet när jag gick på gymnasiemässor men att engagera mig ligger djupt rotat från 19 år av konståkning. Jag har alltid velat ge tillbaka, därför var jag också tränare och domare. Att engagera mig på Chalmers var lika självklart, att få nya vänner och få fortsätta ge tillbaka. 
 

"Klart man har varit rädd." 

 
 
Och mässor, det är lite som julafton. Man förbereder sig långt före, det finns en plan och en stor förväntan. Och så lika plötsligt är det över.  
 
 
Klart man har varit rädd. Men jag har en otroligt bra kommitté med mig som jag litar på. Givetvis är det svåra beslut ibland. Det bästa med att vara ideellt engagerad är att man lär sig saker som man inte kan läsa sig till. Hur jag funkar, hur andra funkar, i både pressade och bra situationer.  
 
 

Fakta Anna Jansson 

Sektion/år: v11 
Född: 1992 
Born n raised: Angered 
Aktuell som: Projektledare för CHARM 2015 
 

Anna väljer 

Kaffe | Te 
Tunnel | Bro
Vattentryck | Lufttryck 
Café Sigurd | A-fiket 
Snölast | Vindlast
 
Berättat för: Mikael Oskarsson
Foto: Noelle Madsen
Animation: Mikael Oskarsson
 

Tidigare intervjuer