"Jag stör mig på konserter med fult ljus."

Dela
Bild för kommunikator
February 20, 2015, 11:22
Studentkåren
 
Vad får du när du kombinerar konsertljud med teknisk fysik? Till exempel en ordförande som inte bryr som om artisterna i melodifestivalen och som gillar att bowla. Mattias Lindby (f11), ordförande i Ljud- och bildgruppen,  började i Djungelpatrullen på F och slutar, om allt går enligt plan, som doktorand. 
 
Jag visste att jag ville bli ingenjör redan på högstadiet. Då valde jag mellan D och F och kom fram till att F var svårare. Jag ville ha en utmaning och jag har ett stort matteintresse. Men skulle jag inte gått på F skulle jag nog valt Data eller IT. Jag tycker programmering är väldigt kul.  
 
 

Jag stör mig på konserter med fult ljus till exempel. Om det är i otakt eller har fel färgkombinationer. När jag kollar på Melodifestivalen tittar jag aldrig på artisten utan på lamporna i bakgrunden. 

"Klart man blir arbetsskadad"  
 
Förra året jobbade vi med ungefär 17 band. Johnossi och Hoffmaestro var väldigt kul. Det bästa med LoB är att man har tillgång till så många grejer, man kan experimentera och leka och det är kul att testa så mycket teknik. Men det man behöver kunna lär man sig under aspningen.  
 
 
En konsert i restaurangen kan ta 4 timmar om alla vet vad de gör. Artister kan ha lite mer specifika önskemål med färger och teknik, men det kan komma en del jobbiga förfrågningar ibland.  
 
"Då finns det inte tid att sitta i LoB"
 
Jag engagerade mig för att jag tyckte det verkade kul att sitta i en kommitté. I Djungelpatrullen på F blev jag intresserad av ljud och ljus och det var då jag började ha kontakt med LoB. Jag arrade mitt första FestUkalas 2012. Det börjar bli ett par nu. Jag har som mål att doktorera i matematik. Men då finns det inte tid att sitta I LoB. 
 

"Det vore häftigt om vi kunde vara där"

Bland de halvkonstiga saker vi gjort är nog högtalarbowling en av dem. Det var när vi gjorde oss av med gamla högtalare för att ge plats för nya LoB-kit.  
 
 
LED-väggar med kortfilmer och videomixar, det är något som vore kul för framtiden. Det är en helt annan typ av artisteri och teknik. Men det hade varit häftigt om vi kunde vara där snart.  
 
 

Mattias Lindby 

  • Sektion/år: f11 
  • Född: 1992 
  • Born n raised: Fole, Gotland 
  • Tid engagemang: Djungelpatrullen 
  • Aktuell med: att rigga nästa FestUkalas, Springbreak 

Mattias väljer 

Kaffe | Te 
Gauss sats | Stokes sats 
Devil | Hero 
Newtons andra lag | Newtons tredje lag 
Aktiv högtalare | Passiv högtalare
 
Berättat för: Mikael Oskarsson
Foto: Noelle Madsen
Animation: Mikael Oskarsson
 

Tidigare intervjuer