"Jag lyckades bara sabba två maskiner"

Dela
Bild för kommunikator
September 25, 2014, 16:44
Studentkåren
Det började på 70-talet när några E-teknologer började trycka och sälja deras föreläsningsanteckningar. Idag har E-sektionens eget tryckeri över 20 anställda och här berättar deras ekonomichef Carl-Johan Häll (e14) hur det som började med modellflygplan blev ett nästan osunt intresse för papperskvalitet. 
 
Jag började 2010 på H-sektionen men ville gärna plugga vidare. Så 2013 bytte jag till Elektro och påbörjade på min master. Samtidigt är jag Ekonomichef på TeknologTryck. 
Att sitta och limma och måla var mitt stora intresse under mellanstadiet. Jag byggde modellflygplan när alla andra i klassen spelade fotboll och hockey.  Senare på Chalmers gjorde Moores lag och det faktum att det snart inte går att bygga mindre transistorer att mitt nördiga hjärta klappar lite extra. Men jag har sedan länge lagt modellflyg bakom mig. Det finns annat att nörda ner sig i.  

"Släpp inte in en ekonomichef i maskinparken." 

Layout och design har alltid funnits med så det känns ganska naturligt att hålla på med tryckeriverksamheten.  
Det är riktigt kul. Mycket tjôt. När jag inte tjôtar på TT fakturerar jag, tar emot kunder och ser till att tryckeriet hålls igång.  
Förr hade de ju också riktiga plåtar och färg på tryckeriet. Det var smutsigt och för jävligt tror jag. Idag behöver vi inte ens ha skyddskläder på oss. Däremot har vi bra arbetslag och den inofficiella regeln är att inte släppa in ekonomichefen i maskinparken och fixa med maskinerna. Men jag har bara lyckats sabba två maskiner.
 
"Jag har klämt fingrar på både det enda och det andra stället"
 
Vi har även fina traditioner så som tårtorna. Fem arbetsdagar innan man fyller ska detta kungöras med en lapp på tryckeriet. Det får man poäng för, och en massa tjöt om det inte uppfylls. Så mycket tårta blir det eftersom vi är minst 20 anställda.
Primära bränslet på tryckeriet är utan tvekan kaffet.
 
Jag är pappersnörd numera. Man vill ha anteckningsblocket med ett tjockare papper än det vanliga 80g som är standard. Och man vill verkligen hjälpa alla teknologer som kommer till oss att få en så bra trycksak som möjligt. Det är det bästa - att du inte behöver kunna något när du kommer hit, vi hjälper från början till slut. 
 

Fakta Carl-Johan Häll 

  • Sektion/år: h10/e14 
  • Född: 1990 
  • Born n' raised: Kungälv 
  • Tidigare engagemang: PubF 
  • Aktuell med/som: Ekonomichef på TeknologTryck 

Carl-Johan väljer 

Kaffe | Te 
Prinsesstårta | Glasstårta 
Fakturering | Föreläsning 
CMYK | Pantone
Mattbestruket | Obesktruket

Berättat för Mikael Oskarsson 
Text och foto: Noelle Madsen 
Animation: Mikael Oskarsson 

Tidigare intervjuer