"Gasquen är ändå Gasquen"

Dela
Bild för kommunikator
May 15, 2014, 14:05
Studentkåren
Med nära 90 gasquer per år har studenterna i GasqueKommittén fullt upp. Ordförande Agnes Nerelius (a11) berättar om varför hon äter i kylen och varför köerna i regnet ändå värmer.
 
"Innan jag sökte träffade jag de som satt i kommittén och tyckte att de var så himla trevliga så jag kunde inte mostå att aspa. Jag gillar att man får lära sig bygga en scen och dagen efter gå och välja lampskärmar. Det är händigt och kreativt."
 

"I ölkylen äter jag nachostallrik och tycker livet är toppen"

"Gasquen är ett neutralt och lättsamt ställe att umgås på - oavsett om man bara vill äta en nachostallrik eller dansa hela natten. Jag gillar att kommittén formas efter de som sitter, då kan man sätta sin egen prägel. Det är ju en fördel med att vara en relativt ung kommitté." 
 
 
"Det kan vara upp till 90 gasquer på ett år. Så det är klart att det finns att göra. Men det är värt det när man ser kön ringla sig lång trots regn eller kyla. " 

"Man får sätta sin egen prägel. Och vara kreativ och händig." 

"GasqueK utbildar sexmästerierna varje år. Hur man arrar, säkerhet, vem man ska ringa om något händer och så vidare. Så gästerna kan alltid känna sig trygga med att arrangörerna är välutbildade." 
 
"Bästa platsen i Gasquen är ölkylen. Där är det svalt och tyst. Här sitter jag och äter min nachostallrik och återhämtar mig" Annars är plan 4 i A-huset bra och Tokyo om jag ska lämna landet." 
 

Fakta Agnes Nerelius 

Ordförande GasqueKommittén 
Sektion/år: a11 
Född: 1992 
Born and raised: Härryda 
Tid. engagemang: A6, ATU 
 

Agnes väljer

Kaffe   Te 
Papper   Penna 
Skiss   3D-rendering 
Discokula   Laser 
Sittning   Eftersläpp
Salstenta   Inlämningsuppgift
 

Om GasqueKommittén

GasqueK, eller GasqueKommittén, är den kommitté som har hand om Gasquen. Vi ser till att allt fungerar som det är tänkt i nattklubben när arrangörerna ska ha kalas. Det kan vara allt från att byta trasiga glödlampor till att svetsa. Vi har även hand om arrangörsutbildningar samt själva utvecklingen av Gasquen som nattklubb. Hemsida: http://www.gasquen.se/
 
Tidigare intervjuer
 
Berättat för Noelle Madsen och Fredrik Elofsson, Kommunikationsavdelningen
Foto: Noelle Madsen / Fredrik Elofsson
GIF-animering: Fredrik Elofsson