Från ET-raj till LAN

Dela
Bild för kommunikator
May 8, 2014, 11:01
Studentkåren
Mikael Alping (d10), ordförande för Programkommittén PU, brinner för film och musik. Men för honom är kultur mycket mer än så. Här berättar han om hans första möte med PU och vilket drömarrangemang han längtar efter.  
 
"Egentligen kan vi nog fixa alla typer av kulturarrangemang men vår utmaning är ju att hitta det som chalmersstudenten vill ha. Blir det för smalt kommer inte tillräckligt med folk så vi försöker hitta en bra balans och bredd i vårt utbud." 
 

"Stort metalband, utomhus. Det vore drömmen." 

"Det mest krävande arrangemanget är nog konserter i allmänhet. Det är många inblandade och mycket som ska klaffa och ordnas både före, under och efter. Men det är också mitt favoritområde. " 
 
"Vi gör ju det här för att ge alla på Chalmers ett rikt utbud av kulturaktiviteter att välja på, det är vårt uppdrag och vår drivkraft. Det bästa med engagemanget är att få höra den positiva responsen efteråt, att det var lyckat." 

"Vi får många förfrågningar från band som vill spela här" 

"För mig är kultur givetvis mer än film och musik. Kultur är en uttrycksform som många kan ta del av, vi erbjuder allt från provningar och stå-upp-komiker till LAN och kustskepparexamen.  Mitt första möte med ett PU-arr var nog De Lyckliga Kompisarna 2012." 
"Drömarrangemanget...det skulle nog vara ett riktigt stort metalband och gärna utomhus. Haha, om PU vore en dryck? En fin lagrad porter då." 
 

Faktaruta

Namn: Mikael Alping 
Post: Ordförande Programkommittén PU 
Sektion/år: d10 
Född: 1991 
Born and raised: Kållered 
Tidigare engagemang: D6, DnollK 
 

Mikael väljer

Mac    PC
Back end   Front end 
3D   Vanlig bio
Popcorn   Godis 
Längst fram   Back stage
 

Om Programkommittén PU

  • Startades 1967
  • Uppdrag: Att ordna kulturella arrangemang och fortbildningsverksamhet för kårens medlemmar
  • Axplock av arrangemang: Slagsmålsklubben, Den svenska björnstammen, Jesper Rönndahl, Lykke Li, Weeping Willows, en uppsjö provningar och kurser.
  • Kommande event på PU's egen hemsida

Tidigare intervjuer