Campus lever upp med de nya studenterna

August 16, 2017, 13:00

​Under tisdagen fylldes Götaplatsen med förväntansfulla nya chalmerister. Nu inleds den fyra veckor långa mottagningen som ska välkomna alla studenter, och ge dem möjlighet att lära känna våra två campus, Göteborg, sina program – och varandra.

Under tisdagsmorgonen samlades ungefär 2000 nya, och något nervösa studenter på soliga Götaplatsen. Efter att ha hittat rätt bland de färgstarka programmen, promenerade allihop i samlad trupp upp till campus Johanneberg och Teknologgården. Rektor Stefan Bengtsson mottog studenterna tillsammans med kårordförande Carl Toller och Mottagningskommitténs (MK) ordförande Dennis Zorko. Samlingen avslutades med en sprakande show sammansatt av föreningen Pyrot.

– Mottagningen är till för alla. Vi anordnar en mängd aktiviteter och det finns något för alla, säger Dennis Zorko.
Resterande del av dagen får de nya studenterna ta del av matnyttig information i RunAn, gå på upprop och umgås med sina phaddergrupper. Se mer av mottagningens första dag i bildspelet och filmen ovan.
Text: Sofia Larsson-Stern
Foto/film: Johan Bodell/Torgil Störner