Lokaler

Mikrovågsugnar
Lokaler
15 december, 2016, kl 11:11
Hej varför finns det mikrovåg i Fysikhuset? Kan ni inte skaffa fler till Edithuset, Kårhuset osv. Det behövs!
hos
Hej!
 
I dagsläget finns det mikrovågsugnar i kårhuset i kyrkans källare, dit alla kårmedlemmar har tillgång med sitt kår- eller passerkort. Tycker du att det behövs fler mikrovågsugnar i kårhuset än så kan du alltid skicka förslag till ha@chalmersstudentkar.se.
 
På övriga campus finns mikrovågsugnar i de flesta sektionslokaler och i vissa fall även på andra platser. För dessa, inklusive Kårhuset Lindholmen, är det bäst att skicka önskemål till 8800@chalmers.se. Då skickas ditt ärende vidare till rätt person.
 
Vänliga hälsningar,
 
Simon Holm
Husansvarig
 
Chalmers Studentkår
Öppettider duscharna i kårhuset
Lokaler
23 september, 2014, kl 11:11
Har funderat på att börja jogga till Chalmers. Men undrar vilka tider man kan komma in till duscharna. Eller är det öppet dygnet runt? Undrar dessutom om de alltid är öppna för alla? Eller är dom bokade ibland?

Hej,

Omklädningsrummen och duscharna är öppna dygnet runt och är tillgängliga för alla kårmedlemmar med ett giltigt kårleg.

Det händer att de är tillfälligt stängda. Då är det främst när hela huset är stängt i samband med större arrangemang så som FestU-kalas.

Det händer också att det behöver göras något underhållsarbete som gör att de behöver stängas tillfälligt. I så fall meddelas detta genom skylt på dörren samt information via hemsidan och husansvariges twitter, @ChSkar_HA, som du kan följa för att ta del av sådan information.

 

Vänliga hälsningar

Colin Qvarnström
Husansvarig 2014/2015
ha@chs.chalmers.se

Varför är kårhus Lindholmen så lågt prioriterat?
Lokaler
16 september, 2014, kl 21:21
Hej, varför är kårhus (och delvis Campus) Lindholmen så lågt prioriterat? Idag är ju möblerna inne i kårhuset en katastrof, med sönderrivna dynor. Sofforna ser ju t.ex. ut att ha tagit ett lerbad. Det har ju varit så i flera år, varför kan inget göras åt detta? Johanneberg är ju visserligen större, men på Campus Lindholmen går ju två av Chalmers största sektioner, varför skall vi inte få ett fräschare kårhus? Mer satsningar måste ju kunna göras på Campus Lindholmen.
Teknolog på Sjösektionen

Hej Teknolog på Sjösektionen

Det har under våren arbetats med ett förslag på att rusta upp kårhuset på Lindholmen från Chalmersfastigheter sida, som är ägare av huset.
Förslaget grundar sig i en undersökning som gjordes bland studenterna på Lindholmen förra hösten om vilka önskemål som fanns för kårhuset.

Förslaget stämmer överrens med de synpunkter som togs in från undersökningen och det arbetas vidare med ett kostnadsförslag i dagsläget.
Som en del av lokalförsörjningsrådet, det högst beslutande organet inom campusutveckling på Chalmers, driver jag på projektet och hoppas att det snart kan vara inne i en fas med ett utförande.

För mer frågor om projektet är du välkommen att kontakta mig.

Med vänliga hälsningar

Philip Radtke
Kårordförande 14/15
ko@chs.chalmers.se

 

 

Aptusportalen från mobilen
Lokaler
31 augusti, 2014, kl 14:14
Hej, jag har vid flera tillfällen velat boka lokal via aptusportalen via mobilen, men fått ge upp då hemsidan fungerar rätt dåligt på min mobil. Finns det någon app eller mobilanpassad sida som man kan använda?
Rikard

Hej!

Tyvärr finns i nuläget ingen mobilanpassad version eller app för Aptusportalen. Den smartphonebaserade webläsare som portalen fungerar bäst med är Google Chrome men även den fungerar mycket sämre än vad som skulle vara önskvärt. Det är i nuläget oklart när en mobilanpassad version eller app kommer finnas tillgänglig men det finns med på att göra-listan.

Vänliga hälsningar

Husansvarig 
Colin Qvarnström

Nytt passersystem på Chalmers
Lokaler
06 december, 2013, kl 16:16
Hej, I senaste utskicket om medlemsnytta nämns att ett nytt passersystem kommer införas på Chalmers. I dokumentet som länkas till finns att läsa att "nya kortläsare är av beröringsfri typ". Är detta kompatibelt med det system som nu finns inom studentkåren, och kommer man i så fall kunna använda sitt kårkort som passerkort även i Chalmersfastigheters hus, eller kommer man fortfarande behöva ett extra kort?
Simon Sigurdhsson

Hej Simon,

Det är en bra fråga som jag tyvärr inte kommer kunna svara på fullständigt. Om vi ser på tekniken som den ser ut idag kommer kårkorten inte kunna användas tillsammans med läsarna i det nya passersystemet som Chalmersfastigheter nu börjar installera. Det beror på att kårens och Chalmersfastigheters system använder sig av två olika RFID-lästekniker.

Det förs diskussioner med Chalmersfastigheter om hur integrationen skall lösas på bästa sätt för studenterna och kåren är av åsikten att det bästa för studenterna är att de endast behöver bära på ett kort, kårkorten som idag ger förmåner i kårens resturanger och genom Mecenat. Men det är än så länge för tidigt att säga vart diskussionerna kommer landa och därför går det inte att ge ett säkert svar på din fråga.

Malcolm Granberg
Husansvarig 13/14
Chalmers Studentkår

Passerkortet fungerar inte i kårhuset
Lokaler
11 oktober, 2013, kl 10:10
Hej! Mitt passerkort fungerar bara på min sektion men inte i kårhuset. Var vänder jag mig för hjälp med det? Tack för hjälpen!
Elin

Hej,

Det beror antagligen på att medlemsavgiften till Studentkåren betalades för sent och på grund av tekniska begränsningar i passerkortssystemet så plockas alla som inte betalat sin kåravgift bort eftersom systemet inte klarar av att hantera alla gamla och nya kårmedlemmar. Sedan läggs de som betalar senare in några veckor senare, senaste listan lades in i helgen och därför borde du ha access nu om du har betalat din kåravgift.

Malcolm Granberg
Husansvarig 13/14
Chalmers Studentkår

Vilka är kårhusets öppettider?
Lokaler
23 september, 2013, kl 9:09
För dem som inte är kåraktiva.

Hej,

Kårhuset är öppet vardagar mellan 07 - 23, men som medlem i Chalmers Studentkår har du med ditt passerkort tillgång till Kårhuset dygnet runt. De enda undantagen är då det är större arrangemang i huset, t.ex FestU.

Malcolm Granberg
Husansvarig 13/14
Chalmers Studentkår

Aptusportalen?
Lokaler
10 september, 2013, kl 18:18
Hej, hur loggar man in på aptusportalen? Vad har man för användarnamn/lösenord?
Anders

Hej,

Aptus-Portalen loggar Kårmedlemmar in med sitt personnummer på formatet yymmddxxxx som både användarnamn och lösenord vid första inlogget, sedan rekommenderar vi dig att byta lösenordet till någonting som enbart du kan. På portalen bokas Grupprummen, Musikrummet och Motionshallen.

Malcolm Granberg
Husansvarig 13/14
Chalmers Studentkår

Ventilation omklädning?
Lokaler
04 september, 2013, kl 17:17
Är det inte dags att fixa ventilationen i omklädningsrummen? Situationen är på väg från störande till mikrobiologiskt experiment.
Nisse

Hej,

Ventilationen i omklädningsrummen utanför Motionshallen i Kårhuset är under reparation. Just nu är det reservdelar som är påväg till oss för att få igång systemet igen.

Det är helt klart varmt i rummen och det är långtifrån bekvämt efter ett träningspass.

 

Malcolm Granberg
Husansvarig 13/14
Chalmers Studentkår

Hur bokar man Kalle Glader?
Lokaler
26 augusti, 2013, kl 11:11
Hur bokar man Kalle Glader om man inte har möjlighet att besöka kårexp när den är öppet?

Hej!

Skicka ett mail till:  exp@chs.chalmers.se

MVH

Birgitta Hanson

Studentkåren

Sova i kårhuset?
Lokaler
08 maj, 2013, kl 15:15
Får man sova i källaren i kårhuset eller på föreningsrummen? Jag har hört sägs att man får det.

Hej,

Det är inte tillåtet att sova i varken Chalmers Studentkårs eller Chalmers Tekniska Högskolas lokaler.

Enligt lag kan undantag för att sova i lokaler ej vanligtvis avsedda för övernattning beviljas av räddningstjänsten om lokalerna uppfyller särskilda krav och anmälan görs i god tid.
Däremot tillåter varken Chalmers Studentkår eller Chalmers Tekniska Högskola att någon sover i lokalerna.

Vänliga hälsningar
Colin Qvarnström

Husansvarig 2014/2015
 

Vinterträdgården uppgraderad
Lokaler
22 mars, 2013, kl 14:14
Har inte hunnit besöka vinteträdgården än men har ni tänkt på att sätt in fler vägguttag för datorer? Innan har det bara funnits ett uttag som inte gått på dimmer.
Emma

Hej Emma,

Ett led i uppgraderingen av Vinterträdgården var att få in fler vägguttag. Efter undersökning visar det sig att det är en total brist överhuvudtaget på eluttag i Kårhuset på Johanneberg. Detta resulterade i att implementering utav fler eluttag är på gång och skall installeras under 2013, förhoppningsvis vara klart innan mottagningen drar igång.

Vänliga hälsningar,
Charlie Sjödin
Husansvarig 12/13
 

Hur boka motionshall?
Lokaler
05 februari, 2013, kl 8:08
Hej! Jag vill boka tid i motionshallen men det går inte. Går in under "Medlemsförmåner & rabatter" här på hemsidan och trycker sedan på "Mer om bokning" för motionshallen. Men jag får bara felmeddelandet "Åtkomst nekad, du har inte behörighet till denna sida". Jag är ju inte ens inloggad dittillls och jag har provat både på min egen dator och på en Studat-dator. Vad är problemet med länken och hur ska jag göra? Tack på förhand /Magnus

Hej!

Du bokar motionshallen via Aptusportalen. Denna länk finns också på samtliga av kårens sidor, i den grå rutan till höger, längst upp!

Med vänliga hälsningar

Claes Norman
Teknologkommunikatör 12/13

Piano
Lokaler
03 februari, 2013, kl 21:21
Hej Jag har ett stort intresse av att spela piano. Som nyinflyttad har jag ingen tillgång till något piano då mitt eget inte fick plats i lägenheten. Finns det något piano på Chalmers eller i någon av Kårens lokaler? Optimalt skulle det vara tillgängligt för övning någon gång mellan 15-19 på vardagar. Har ni något förslag på var jag kan öva?
Leif Schelin

Hej!

I kårhuset finns en Steinwayflygel för medlemmar! Läs mer om hur det funkar. http://www.chs.chalmers.se/sv/grupp-och-musikrum

Vänliga hälsningar

Claes Norman
Teknologkommunikatör 12/13
 

Bokning av Kalle Glader
Lokaler
17 december, 2012, kl 12:12
Hej! Jag är student på Chalmers och undrar om ni vet hur man bokar lokalen Kalle Glader? Är det via er eller via någon annan instans? MVH Robin Feng
Robin Feng

Hej,

Kalle Glader hör till Chabo som ägs av Chalmers Studentbostäder och är till för de som bor på Chabo. Så bor du på Chabo så kan du boka, men det görs i Kårexpeditionen som ligger i Kårhuset.

 

Vänliga Hälsningar
Jonas Björkman
Sociala Enhetens vice Ordförande 12/13

Fler mikrovågsugnar
Lokaler
03 december, 2012, kl 15:15
Jag undrar varför det finns så få mikrovågsugnar i kårhuset på Johanneberg? Mig veterligt finns det endast fyra (varav tre fungerande) i källaren utanför Gasquen. Jag är tveksam om någon av dessa någonsin blivit rengjorda. Jag tycker det är undermåligt att inte rymma fler i detta stroa kårhus, speciellt med tanke på antalet studenter som studerar på Johanneberg. Jag är väl medveten om att många sektioner, och så även biblioteket, erbjuder möjlighet att värma medhavd mat. Min fråga är alltså varför kåren centralt inte erbjuder fler/bättre möjligheter? Att sätta upp fler ugnar på den plats som används idag vore knappast någon svårighet och en städning emellanåt är väl inte allt för mycket begärt av en medlem? Med vänlig hälsning, Anton Sundqvist Svar

Hej Anton,

Vi håller för tillfället på att kolla över hur möjligheten ser ut att förbättra tillgängligheten att värma sin mat.
Problemet ligger i att placera dessa på ett ställe som inte stör men samtidigt är tillgängligt för alla medlemmar.
Angående städningen av mikrovågsugnarna så är det varje enskild medlems ansvar att städa dessa efter sig, vilket uppenbarligen inte fungerar. Även där ses olika möjligheter över för att förbättra den proceduren.
Kom gärna ner till mitt kontor om du har idéer om hur förbättring kan göras, det uppskattas alltid!

Vänliga hälsningar,
Charlie Sjödin, Husansvarig 12/13

Mikrovågsugnar och rengöring
Lokaler
03 december, 2012, kl 15:15
Jag tror mikrovågsungnarna skulle vara renare om det fanns möjlighet att göra rent dem. I dagsläget finns inget papper på det våningsplanet utan toapapper dvs inte ens handdukar. Det händer ju att något kokar över i bland men att behöva leta efter papper för att göra rent är inte prioriterat. Så min fråga är. Varför har man aldrig gett oss som använder ugnarna möjligheten att torka ur dem?

Hejsan,

Ska kolla över möjligheten att installera bättre möjligheter till handtorkspapper med fastighetsskötaren.

Vänliga hälsningar,
Charlie Sjödin, Husansvarig 12/13

Forts. Fler Mikrovågsugnar
Lokaler
03 december, 2012, kl 15:15
Hej Charlie och tack för ditt svar! Jag gläds över att se att mikrougnarna har blivit rengjorda sen min fråga väcktes, det uppskattas! Jag anser givetvis också att de medlemmar som brukar ugnarna skall se till att sköta denna förmån och städa efter sig. Dock undrar jag om det inte är rimligt att de städas lite grundligare åtminstone en gång i veckan? Jag undrar även om du kan tänka dig att utveckla hur du menar med att placeringen måste utredas. På vilket sätt är nuvarande placering olämplig? Ur mitt perspektiv är den i det närmaste idealisk, en bi-yta som istället kan används till något nyttigt. Med ytterligare en hylla och lite omflyttning av ugnarna borde man enligt mitt sätt att se på saken lätt kunna få in ytterligare 4 ugnar och alltså ha dubblat kapaciteten i ett slag. Vad tror du om det? Med vänlig hälsning, Anton Sundqvist

Hej Anton,

Detta skulle i så fall ligga hos städbolaget i huset och där begränsas vi av avtalet vi har med dem. Dock ska avtalet ses över inom en snar framtid och jag kan lyfta frågan där.

Den är olämplig ur den aspekten att det faller sig lite för naturligt att ta trappan hela vägen upp i Kyrkan och sätta sig, där det är förbjudet att förtära mat.

Men dina tankar samt idéer uppskattas och jag skulle gärna föra en vidare diskussion med dig där du antingen kan komma till mitt kontor eller maila mig.

Vänliga hälsningar,
Charlie Sjödin, Husansvarig 12/13

Mobilskugga i källaren
Lokaler
03 december, 2012, kl 15:15
Vad är grejen med den dåliga mobiltäckningen runt föreningstorget? Det känns lite som att det borde finnas tekniska lösningar på detta år 2012. Jag börjar bli less.

Hej Mobilskugga i källaren,

Tyvärr är detta ingenting som vi kan bistå med hjälp till utan det får du kontakta din operatör och fråga. Av erfarenhet vet jag att telenor har täckning även på plan 0 i kårhuset.

Vänliga hälsningar,
Charlie Sjödin, Husansvarig 12/13