Kommunikation

Får man göra en regnbågsfärgad logga?
Kommunikation
02 juni, 2014, kl 13:13
Såg på Facebook en logga, som var regnbågsfärgad! Får man göra så? Får jag som aktiv göra andra färg-varianter av loggan med?
Emil

Hej!

Visst blev det fint? Vi gjorde en speciallogga för detta tillfälle, men i övrigt gäller den grafiska manualen (men man får alltid komma och fråga, manualen är ju ingen lagbok). 

Du får gärna använda kårens flerfärgade logotyp som är särskilt framtagen för aktiva, den heter Chs_D! 

Vänliga hälsningar

Noelle Madsen
Kårkommunikatör

Den lilla gröna.
Kommunikation
14 juni, 2013, kl 15:15
Hej, finns Den lilla gröna i ett digitalt format någonstans på internet?
Sofia

Hej Sofia

Den Lilla Gröna, medlemskatalogen, finns enbart i tryckt format och delas ut internt till kårens medlemmar under året!

Vänliga hälsningar

Noelle Madsen

Kommunikatör
Chalmers Studentkår

Hemsidan
Kommunikation
17 april, 2013, kl 16:16
Hej Nu när man spenderat såpass mycket pengar på hemsidan. Varför fungerar den inte bättre? Den gamla hemsidan var kanske svåradministrerad, men informationen fanns där. Den nya är svårare att hitta på och oftast finns inte det man letar efter. Dessutom består den av en massa döda länkar. Finns det några garantier för funktioner från STARK och vad görs för att komma tillrätta med problemet?

Hej!

För felanmälan på hemsidan kontakta info@chs.chalmers.se så rapporterar vi vidare till webbutvecklaren. Det finns få eller inga hemsidor som tekniskt fungerar felfritt men vi jobbar givetvis, med besökarnas uppmärksamhet som hjälp, att ständigt hålla hemsidan så välfungerande som möjligt. Därför är vi tacksamma om alla brutna länkar rapporteras!

Använd gärna sökfunktionen om du inte hittar något. Om du saknar något specifikt är vi tacksamma för om du meddelar detta till info@chs.chalmers.se!

Tack på förhand!

Vänliga hälsningar

Noelle Madsen
Kommunikatör
Chalmers Studentkår
 

 

m.chs.chalmers.se?
Kommunikation
09 januari, 2013, kl 13:13
Varför skapades inte en mobilversion av webbsidan i samband med att den ny togs fram? Den befintliga är så tung/dålig att den kraschar webbläsaren på många smarta telefoner. Borde inte det ha ingått i en ny och dyr webbplats?
Emilia

Hej Emilia!

Hemsidan är kodad för att fungera på webben och mobilt. Detta visade sig vara det mest ekonomiska och praktiska valet eftersom en särskild mobilversion skulle bli ett separat och kostsamt projekt. Webbleverantören jobbar kontinuerligt för att fixa buggar för den mobila versionen av sidan för att den ska löpa så smidigt som möjligt!

 

Daniel Langkilde
Kårordförande 12/13

Jag stälde en fråga...
Kommunikation
10 december, 2012, kl 17:17
Jag ställde en fråga för nästan en vecka sedan, men väntar fortfarande på svar. Varför publiceras inte alla obesvarade frågor på hemsidan längre, så det går att följa dem - och så att KL måste svara på dem!
Frågsvis

Hej Frågvis,

Troligtvis så har din fråga bara försvunnit i migrationen till nya hemsidan, om du skickar ett mail till tk@chs.chalmers.se och specificerar vilken fråga du ställde så kan jag undersöka saken mera.
Anledningen till att frågorna inte publiceras direkt numera är för att filtrera frågorna så att inte alla olämpliga frågor som tidigare har ställts publiceras.
Vill du i fortsättningen få snabbare svar så rekomenderar jag dig att fylla i en epost-adress nästa gång.

 

Vänligast,

Claes Norman
Teknologkommunikatör 12/13
 

Nya grafiska profilen
Kommunikation
06 december, 2012, kl 15:15
Är det meningen att den valda fonten skall ha ett S som inte är i linje med C i loggan. Ser galet ut. När man väl märkt det retar det ögat varje gång.
Fontofant

Hej Fontofant,

Vad roligt och höra att du har lagt märke till den detaljen. Eftersom ordet Studentkår är längre än Chalmers valde man ett minimalt indrag för att balansera intrycket och skillnaden mellan orden.
Det är det enkla svaret på din fråga.

 

Vänliga hälsningar,

Claes Norman
Teknologkommunikatör 12/13

Nya hemsidan..
Kommunikation
04 december, 2012, kl 20:20
Den nya hemsidan ser ju fräck ut och så men den känns inte riktigt klar? För det första kan ju inte "What's up" vara rätt på den svenska sidan? Det ser ju faktiskt förjävligt ut. Teknologsektionerknappens bakgrund med sitt nyagrafiskaprofilutseende har ju en liten detalj av bildmärket vilket nu tydligen är accepterat av profilen, men skall den verkligen ligga lite längre till vänster än bilden under? En sista fråga är om sektionskommittéernas sidor kommer komma tillbaka någon gång? Jag vet att många har varit dåligt uppdaterade men med ett enklare förfarande för att göra detta hade det kunnat fungera bra. Bättre än att kolla i den lilla gröna som alltid är ungefär ett år sen (om förra året lyckades uppdatera) för de flesta sektionsföreningar. För övrigt ser framsidan på den ut som om någon kom på att det skulle vara text på den ungefär 3 min innan tryckning. Inte snyggt.

Hej!

Tack för dina frågor! Designfrågorna (Avancezmärket) tar vi med oss och vad gäller personlig smak så är den ju som baken...men jag tänkte beröra de övriga funderingarna.

  • What's up är en benämning som ska inkludera mer än bara nyheter, utan det som händer just nu, vad det än må vara! Och den gäller på båda engelska och svenska sidan.
  • Det ligger inte i aktuella planer att vidare inkludera sektionerna i hemsidan av den enkla anledningen att alla sektioner (utom en) har egna hemsidor. Eftersom det blir dubbel uppdatering för sektionerna föll detta ofta i glömska på kårens gamla hemsida.

Skicka gärna din feedback till info@chs.chalmers.se så kan vi ofta svara snabbare!

MVH
Noelle Madsen
Kommunikatör

 

Var det värt 800kkr?
Kommunikation
04 december, 2012, kl 16:16
En ny webbplats och en ny grafisk profil invigdes. En ny webbplats, som kanske har ny teknik med i övrigt inte känns som det senaste. Och en grafisk profil som är mycket märklig. Varför så många färger? Det ser ut som ett lapptäcke. Bilderna på kårmjölken var hemskt. Varför är allt som toköverdesignat? Upplevde ni inte 90-talet? Det här kan inte gå i hand med vad som lärs ut på TD? Som sektionsaktiv har vi fått lära oss att vi skall vårda profilen och inte hitta på en massa nytt - vad har vi fått för att vi har följt den, nu när allt gammal inte längre gäller? Men framförallt var det värt 800 papp? Om vi är tio tusen på Chalmers så är det 80:-/person!
Emil

Hej,

En uppdaterad hemsida och grafisk profil har tagits fram efter beställning från fullmäktige. Bakgrunden till beslutet var att den gamla profilen från 2003 behövde en uppdatering som bättre matchade dagens kommunikationsutmaningar.

Uppdraget gick efter en öppen anbudsprocess till kommunikationsbyrån STARK. Tillsammans med teknologer från fullmäktige, kårledningen, sektionerna och samt presonal från staben arbetade de under våren och sommaren fram ett förslag. Förslaget antogs av fullmäktige under hösten.

Ifall du vill veta mer om bakgrunden och överväganden som gjordes kring investeringen är det lämpligast att vända sig direkt till fullmäktige då de är kårens högsta beslutande organ. Det är inte kårstyrelsens roll att recensera fullmäktiges beslut. Du kan få kontakt med fullmäktige genom att tex maila fullmäktiges talman Andreas Robertsson på talman@chs.chalmers.se

Vänliga hälsningar,
Daniel Langkilde
Kårordförande 12/13
 
 
 
 
Mailrespons
Kommunikation
03 december, 2012, kl 15:15
Hej, har kårledningen fått tillgång till sin mail-inkorg? Det är fantastisk dålig återkoppling de gånger jag mailat och frågat saker utan att få svar och tänkte att det kanske beror på något sådant. För jag antar att de är fullt kapabla, och förhoppningsvis har tid, att svara på mail om de läser dem. Är det bättre att fråga här där ni har krav på er att svara och kan bli kontrollerade att ni svarar? Mvh Student med obesvarade frågor

Hej,

Det var väldigt tråkigt att höra att du fått bristfällig återkoppling. Vi jobbar hårt för att alla i kårledningen skall vara tillgängliga för våra medlemmar såväl per mail som vid besök i korridoren eller över telefon. Mitt förslag är att du kontaktar den du försöker få tag på igen och tydliggör att du upplever att du fått otillräcklig återkoppling. Skulle det trots allt inte hjälpa är du välkommen att kontakta mig direkt på
ko[at]chs.chalmers.se så skall jag hjälpa dig.

Vänliga hälsningar
Daniel Langkilde
Kårordförande 12/13